Рецепти
Хумус Ана Ѓорова

Неизмерно здрав намаз од леблебија

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леблебија(300 Грама)

Таан од сусам(150 Грама)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)

Сол(0.5 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Наутот (непечената леблебија) треба да отстои потопен во голема количина вода преку ноќ од 10 до 12 часа.
  2. Потоа, се става во тенџере да се свари околу еден час и половина.
  3. Кога ќе биде сварен, се пасира или блендира и се додава таанот од сусам, сок од половина лимон, лук, сол и бибер.
  4. Кога ќе се добие хомогена смеса, сервирајте го и наросете со маслиново масло и магдонос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: