Рецепти
Хумус Ана Ѓорова

Неизмерно здрав намаз од леблебија

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леблебија(300 Грама)

Таан од сусам(150 Грама)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)

Сол(0.5 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Наутот (непечената леблебија) треба да отстои потопен во голема количина вода преку ноќ од 10 до 12 часа.
  2. Потоа, се става во тенџере да се свари околу еден час и половина.
  3. Кога ќе биде сварен, се пасира или блендира и се додава таанот од сусам, сок од половина лимон, лук, сол и бибер.
  4. Кога ќе се добие хомогена смеса, сервирајте го и наросете со маслиново масло и магдонос.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: