Рецепти
Азиска салата од краставица Ана Ѓорова

Вкусна салата во тајландски сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Краставица(450 Грама)

Сол(1/4 Кафена лажица)

Црвен кромид(1 Главица)

Кикирики(2 Супени лажици)

Коријандер(1 Китка)

Шеќер(4 Супени лажици)

Вода(4 Супени лажици)

Јаболков оцет(1 Супена лажица)

Оцет од ориз(2 Супени лажици)

Ѓумбир во прав(0.5 Кафена лажица)

Лук во прав(0.5 Кафена лажица)

Чили во прав(0.5 Кафена лажица)

Кечап

Нишесте (пченкарен скроб)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Краставицата излупете ја, исечкајте ја и посолете ја. Оставете ја да отстои 15 минути во фрижидер.
  2. Во меѓувреме подгответе го преливот за салата: во тенџере измешајте 2 лажици шеќер и 2 лажици вода. Додајте го јаболковиот оцет и соединете. Потоа додајте 2 лажици вода, 2 лажици оцет од ориз и ставете го на силен оган да зоврие.
  3. Додајте 2 лажици шеќер, ѓумбир, лук во прав, чили во прав и кечап и мешајте 5 минути, па додајте го пченкарниот скроб. Оставете да се олади.
  4. Измешајте ја краставицата со црвениот кромид и прелијте ја со подготвениот сос. Одозгора наросете сечкани кикирики и коријандер и послужете.

 

Салата со соја и шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Малиџано салата
Салата со праз и сирење
Салата со карфиол и маслинки
Салата со компири и туна
Посна руска салата
Брза салата од брокула
Салата со урда и праз
Кинеска салата
Бела салата
Салата со туна и грашок
Крем салата од печени пиперки и фета
Крем салата со пиперки и пршута
Салата од брокула со прелив од јогурт
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Макарони салата со горгонзола
Свечена слоевита салата
Салата од пченка
Салата со јајца, грашак и месо
Салата со спанаќ, туна и јајца
Салата од леќа и пченица
Макало од кисело млеко
Медитеранска паста салата
Крем салата со сирење и шампињони
Ориз салата со павлака
Крем салата со модри патлиџани
Бела салата
Салата од зелка и целер

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: