Рецепти
Бамји со пченка Ана Ѓорова

Здрава вечера од бамји и пченка во рерна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бамја(500 Грама)

Пченка(300 Грама)

Маргарин(40 Грама)

Брашно(30 Грама)

Бистра зеленчукова супа(4 Децилитри)

Млеко(1 1/2 Децилитри)

Сол

Бибер

Морско оревче

Лимон(1/2 )

Биено сирење(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Бамјите исчистете ги, отстранете им ги рачките и варете ги во посолена вода околу 15-тина минути, а потоа исцедете ги.
  2. Во меѓувреме растопете маргарин, додајте брашно, малку пропржете го, па прелијте со млекото и оставете да се вари околу 5 минути. Додајте сол, бибер, морско оревче и исцеден сок од 1/2 лимон.
  3. Претходно сварените зрна од пченка и бамјите ставете ги во огноотпорен сад намастен со маргарин и прелијте ги со приготвениот сос.
  4. Над сето тоа изрендајте сирење и ставете ги да се печат во загреана рерна на умерена температура околу 20-тина минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: