Рецепти
Баварска салата Ана Ристеска

Германска специјалитет салата која се служи со тенки колбаси и пиво

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шунка(300 Грама)

Грашок(250 Грама)

Бело вино(100 Милилитри)

Мајонез(200 Грама)

Ориз(200 Грама)

Павлака(150 Милилитри)

Пиво(100 Милилитри)

Коцка за супа-бујон(1 )

Сол(по потреба )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Коцката супа се раствора во вода според упатството на пакувањето.
  2. Во супата веднаш се додаваат оризот, пивото и виното. Се поклопува и се остава да се вари. Кога ќе се свари, оризот се процедува.
  3. За тоа време грашокот се вари во вода со малку сол и масло, а потоа се процедува.
  4. Шунката се сече на коцки и се меша со грашокот.
  5. На крај се додаваат сварениот ориз, мајонезот и павлаката, се посолува по вкус и добро се меша.
  6. Салатата се декорира по желба и се севира со тенки колбаси.
Салата со соја и шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Малиџано салата
Салата со праз и сирење
Салата со карфиол и маслинки
Салата со компири и туна
Посна руска салата
Брза салата од брокула
Салата со урда и праз
Кинеска салата
Бела салата
Салата со туна и грашок
Крем салата од печени пиперки и фета
Крем салата со пиперки и пршута
Салата од брокула со прелив од јогурт
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Макарони салата со горгонзола
Свечена слоевита салата
Салата од пченка
Салата со јајца, грашак и месо
Салата со спанаќ, туна и јајца
Салата од леќа и пченица
Макало од кисело млеко
Медитеранска паста салата
Крем салата со сирење и шампињони
Ориз салата со павлака
Крем салата со модри патлиџани
Бела салата
Салата од зелка и целер

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: