Рецепти
Чинија со киноа, јаболко и цимет Ана Ѓорова

Идеја за здрав појадок богат со протеини, растителни влакна и витамини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


5 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Киноа зрна(3/4 Чаши)

Јаболко(1 )

Сечкани ореви(1/4 Чаша)

Кокосово млеко(3/4 Чаши)

Цимет(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Киноата исплакнете ја под млаз ладна вода, а потоа исцедете ја и ставете ја да се вари во тенџере со солена вода на умерена температура околу 10-15 минути додека испари водата, а киноата омекне.
  2. Во сад ставете ја варената киноа со сечканото јаболко, сечканите ореви или други јатки по вкус, прелијте со млако кокосово млеко и одозгора наросете цимет.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: