Рецепти
Чинија со киноа, јаболко и цимет Ана Ѓорова

Идеја за здрав појадок богат со протеини, растителни влакна и витамини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


5 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Киноа зрна(3/4 Чаши)

Јаболко(1 )

Сечкани ореви(1/4 Чаша)

Кокосово млеко(3/4 Чаши)

Цимет(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Киноата исплакнете ја под млаз ладна вода, а потоа исцедете ја и ставете ја да се вари во тенџере со солена вода на умерена температура околу 10-15 минути додека испари водата, а киноата омекне.
  2. Во сад ставете ја варената киноа со сечканото јаболко, сечканите ореви или други јатки по вкус, прелијте со млако кокосово млеко и одозгора наросете цимет.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: