Рецепти
Домашен хумус Ана Ристеска

Лесна, а здрава ужинка богата со протеини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Наут(1 Конзерва )

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Таан од сусам(3 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(од 1/2 лимон )

Лук(1 Чешне)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Исцедете го наутот од конзерва, исплакнете го под млаз ладна вода и извадете му ја лушпата.
  2. Во блендер ставете го наутот, маслиновото масло, таанот од сусам, сокот од лимон, лукот, сол и бибер и добро изблендирајте додека да добиете хомогена смеса (блендирајте околу 1-2 минути).
  3. Ако хумусот е многу густ, додајте маслиново масло или сок од лимон.
  4. Послужете го со зеленчук, на леб како намаз или со чипс како ужинка.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: