Рецепти
Домашен хумус Ана Ристеска

Лесна, а здрава ужинка богата со протеини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Наут(1 Конзерва )

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Таан од сусам(3 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(од 1/2 лимон )

Лук(1 Чешне)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Исцедете го наутот од конзерва, исплакнете го под млаз ладна вода и извадете му ја лушпата.
  2. Во блендер ставете го наутот, маслиновото масло, таанот од сусам, сокот од лимон, лукот, сол и бибер и добро изблендирајте додека да добиете хомогена смеса (блендирајте околу 1-2 минути).
  3. Ако хумусот е многу густ, додајте маслиново масло или сок од лимон.
  4. Послужете го со зеленчук, на леб како намаз или со чипс како ужинка.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: