Рецепти
Домашна гранола Ана Ѓорова

Гранолата е совршено здрав појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Урми без семки(100 Грама)

Лешник(100 Грама)

Бадеми(100 Грама)

Овесни снегулки(170 Грама)

Суви кајсии(100 Грама)

’Ржани снегулки(100 Грама)

Снегулки од јачмен(100 Грама)

Семки од тиква(50 Грама)

Сусам(50 Грама)

Мед(4 Супени лажици)

Несолен путер(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Вклучете ја рерната на 180°C.
  2. Во голема чинија измешајте ги претходно мелените лешници, исечканите бадеми и сите останати состојки и истурете ги во тава на која има хартија за печење.
  3. Печете околу 20 минути и измешајте ги состојките за време на печењето да се испечат рамномерно.
  4. Кога ќе се оладат состојките, комбинирајте ги со јогурт или кисело млеко.
  5. Ваквиот тип на домашни граноли чувајте ги затворени во тегла и искористете ги во рок од еден месец.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: