Рецепти
Домашна гранола Ана Ѓорова

Гранолата е совршено здрав појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Урми без семки(100 Грама)

Лешник(100 Грама)

Бадеми(100 Грама)

Овесни снегулки(170 Грама)

Суви кајсии(100 Грама)

’Ржани снегулки(100 Грама)

Снегулки од јачмен(100 Грама)

Семки од тиква(50 Грама)

Сусам(50 Грама)

Мед(4 Супени лажици)

Несолен путер(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Вклучете ја рерната на 180°C.
  2. Во голема чинија измешајте ги претходно мелените лешници, исечканите бадеми и сите останати состојки и истурете ги во тава на која има хартија за печење.
  3. Печете околу 20 минути и измешајте ги состојките за време на печењето да се испечат рамномерно.
  4. Кога ќе се оладат состојките, комбинирајте ги со јогурт или кисело млеко.
  5. Ваквиот тип на домашни граноли чувајте ги затворени во тегла и искористете ги во рок од еден месец.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: