Рецепти
Домашна гранола
Гранолата е совршено здрав појадок
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Урми без семки(100 Грама)
Лешник(100 Грама)
Бадеми(100 Грама)
Овесни снегулки(170 Грама)
Суви кајсии(100 Грама)
’Ржани снегулки(100 Грама)
Снегулки од јачмен(100 Грама)
Семки од тиква(50 Грама)
Сусам(50 Грама)
Мед(4 Супени лажици)
Несолен путер(4 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути
- Вклучете ја рерната на 180°C.
- Во голема чинија измешајте ги претходно мелените лешници, исечканите бадеми и сите останати состојки и истурете ги во тава на која има хартија за печење.
- Печете околу 20 минути и измешајте ги состојките за време на печењето да се испечат рамномерно.
- Кога ќе се оладат состојките, комбинирајте ги со јогурт или кисело млеко.
- Ваквиот тип на домашни граноли чувајте ги затворени во тегла и искористете ги во рок од еден месец.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во