Рецепти
Домашна гранола Ана Ѓорова

Гранолата е совршено здрав појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Урми без семки(100 Грама)

Лешник(100 Грама)

Бадеми(100 Грама)

Овесни снегулки(170 Грама)

Суви кајсии(100 Грама)

’Ржани снегулки(100 Грама)

Снегулки од јачмен(100 Грама)

Семки од тиква(50 Грама)

Сусам(50 Грама)

Мед(4 Супени лажици)

Несолен путер(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Вклучете ја рерната на 180°C.
  2. Во голема чинија измешајте ги претходно мелените лешници, исечканите бадеми и сите останати состојки и истурете ги во тава на која има хартија за печење.
  3. Печете околу 20 минути и измешајте ги состојките за време на печењето да се испечат рамномерно.
  4. Кога ќе се оладат состојките, комбинирајте ги со јогурт или кисело млеко.
  5. Ваквиот тип на домашни граноли чувајте ги затворени во тегла и искористете ги во рок од еден месец.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: