Рецепти
Хроно земички со сончоглед Ана Ѓорова

За овој хроно рецепт може да направите мешавина од повеќе видови брашно од кои ‘ржано, јачменово и интегрално брашно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

'Ржано брашно(250 Грама)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Бело вино(7 Супени лажици)

Сончоглед(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Најпрвин измешајте ги сите суви состојки (брашно, сол и сода бикарбона) и додајте половина чаша млака вода, бело вино и сок од лимон, па замесете тесто.
  2. Кога ќе се соедини убаво смесата, намрсете ги рацете и оформете земички, па извалкајте ги во сончогледот.
  3. Наредете ги земичките во тава со хартија за печење и ставете ги во загреана рерна на 250°C и печете ги 10- 15 минути додека не бидат готови.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: