Рецепти
Интегрални панцероти Ана Ѓорова

Хроно појадок за кој може да користите и смеса од мешано брашно – ‘ржано, хејдино, грахам и јачменово

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

'Ржано брашно(500 Грама)

Вода(270 Милилитри)

Прашок за печиво(2 Пакувања)

Путер(2 Супени лажици)

Шунка(150 Грама)

Лутеница(4 Кафени лажици)

Белка од јајце(1 )

Фета сирење(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Замесете тесто со брашното, вода, прашак за печиво, сол и путер.
  2. Поделете го на 8 делови и од секој дел рассукајте кругови со големина на една тацна за кафе.
  3. На тестото ставете фил, преклопете го на половина и притиснете ги краевите.
  4. Загрејте ја рерната на 200°C и намачкајте ги панцеротите со жолчката од јајцето и малку масло и наросете со сусам, па печете ги 30 – 40 минути.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: