Рецепти
Интегрални панцероти Ана Ѓорова

Хроно појадок за кој може да користите и смеса од мешано брашно – ‘ржано, хејдино, грахам и јачменово

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

'Ржано брашно(500 Грама)

Вода(270 Милилитри)

Прашок за печиво(2 Пакувања)

Путер(2 Супени лажици)

Шунка(150 Грама)

Лутеница(4 Кафени лажици)

Белка од јајце(1 )

Фета сирење(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Замесете тесто со брашното, вода, прашак за печиво, сол и путер.
  2. Поделете го на 8 делови и од секој дел рассукајте кругови со големина на една тацна за кафе.
  3. На тестото ставете фил, преклопете го на половина и притиснете ги краевите.
  4. Загрејте ја рерната на 200°C и намачкајте ги панцеротите со жолчката од јајцето и малку масло и наросете со сусам, па печете ги 30 – 40 минути.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: