Рецепти
Интегрални панцероти
Хроно појадок за кој може да користите и смеса од мешано брашно – ‘ржано, хејдино, грахам и јачменово
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
'Ржано брашно(500 Грама)
Вода(270 Милилитри)
Прашок за печиво(2 Пакувања)
Путер(2 Супени лажици)
Шунка(150 Грама)
Лутеница(4 Кафени лажици)
Белка од јајце(1 )
Фета сирење(50 Грама)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути
- Замесете тесто со брашното, вода, прашак за печиво, сол и путер.
- Поделете го на 8 делови и од секој дел рассукајте кругови со големина на една тацна за кафе.
- На тестото ставете фил, преклопете го на половина и притиснете ги краевите.
- Загрејте ја рерната на 200°C и намачкајте ги панцеротите со жолчката од јајцето и малку масло и наросете со сусам, па печете ги 30 – 40 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во