Рецепти
Интегрални панцероти Ана Ѓорова

Хроно појадок за кој може да користите и смеса од мешано брашно – ‘ржано, хејдино, грахам и јачменово

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

'Ржано брашно(500 Грама)

Вода(270 Милилитри)

Прашок за печиво(2 Пакувања)

Путер(2 Супени лажици)

Шунка(150 Грама)

Лутеница(4 Кафени лажици)

Белка од јајце(1 )

Фета сирење(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Замесете тесто со брашното, вода, прашак за печиво, сол и путер.
  2. Поделете го на 8 делови и од секој дел рассукајте кругови со големина на една тацна за кафе.
  3. На тестото ставете фил, преклопете го на половина и притиснете ги краевите.
  4. Загрејте ја рерната на 200°C и намачкајте ги панцеротите со жолчката од јајцето и малку масло и наросете со сусам, па печете ги 30 – 40 минути.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: