Рецепти
Ќофтиња од хељда (хроно) Ана Ристеска

Вкусен, здрав ручек кој е погоден и за вегетаријанците

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Полијте ја хељдата со топла вода, додајте сол, бибер и ловоров лист. Гответе 20 минути додека омекнат зрната и додека испари течноста. Оставете да се излади.
  2. Пржете во малку масло ситно сечкан млад кромид и додајте лук и пиперка исечкана на мали коцки. На крај, додајте сечкани листови спанаќ или блитва, измешајте и тргнете од ринглата.
  3. Изладениот зеленчук соединете го со варената хељда. Со лажица за сладолед, вадете од смесата и обликувајте ќофтиња. Редете ги на плех обложен со хартија за печење.
  4. Печете на загреана рерна на 200 степени околу половина час. Послужете со сезонска салата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: