Рецепти
Крем супа со павлака, моркови и копар Ана Ристеска

Многу вкусна и здрава супа за љубителите на моркови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морков(400 Грама)

Хималајска сол(2 Кафени лажици)

Бибер(1 Кафена лажица)

Вода(600 Милилитри)

Коцка за супа од зеленчук(1 )

Нискомаслена павлака(150 Милилитри)

Копар(1 Кафена лажица)

Сечкани ореви(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Сите моркови измијте ги намачкајте ги со масло, па ставете ги на скара или на грил тава да се запечат.
  2. Попрскајте ги со сол и бибер одозгора.
  3. Потоа откако ќе бидат готови морковите, изрендајте ги.
  4. Во тенџере ставете вода и почекајте да зоврие. Тогаш ставете коцка за супа и изренданите моркови. Варете 10 тина минути.
  5. Во павлаката ставете една мала лажичка копар, сечканите ореви и зачинете со сол и бел бибер по вкус.
  6. Откако супата ќе ја тргнете од оган, настрана и ја додавате павлаката со зачините и мешате рамномерно. Крем супата се служи топла.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: