Рецепти
Лате со цимет и какао Ана Ѓорова

Зошто да не подготвите дома кафе како што го прават во кафулињата? Испробајте го овој вид кој има одлична арома на цимет и какао и уживајте во вкусот на поинаквото утринско кафе.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кафе(1/3 Чаша)

Цимет(3/4 Кафена лажица)

Млеко(1 Чаша)

Шеќер(2-3 Супени лажици)

Какао(2 Супени лажици)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Сварете го кафето заедно со циметот.
  2. Во друг сад измешајте ги млекото, шеќерот, какаото и ванилата. Гответе ги на умерен оган околу 5-7 минути или додека да почне смесата малку да врие, да се појавуваат балончиња отстрана. Мешајте повремено, но не дозволувајте да зоврие.
  3. Врелото млеко сипете го со кафето и циметот во чаши, па додајте го кафето и циметот. Декорирајте со стапчиња цимет по желба и со шлаг.
  4. Уживајте!
Чоколадни палачинки
Колач од моркови со крем
Чоколаден брауни колач со малини
Леб од тиква
Фаџ со суви смокви
Колачиња со ѓумбир и чоколадо
Вегански чизкејк со боровинки
Тарт со круши и малини
Американски овесни палачинки
Мохито со лубеница
Мохито со ананас
Мохито со малини
Чизкејк со лубеница
Нутела мафини
Палачинки со лимон и афион
Торта од лимон и боровници
Чизкејк со цреши
Каипироска коктел со јагоди
Мус од јагоди
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Пинаколада
Орео милкшејк
Куба либре коктел
Браунис со орео колачи
Мохито
Американски палачинки во сос од јагоди
Колачи на стапче
Чоколаден фаџ
Американски палачинки со овошје

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: