Рецепти
Мисиркини плескавици со зеленчук Ана Ѓорова

Плескавици од мисиркино месо, домати и фета сирење за едноставен и вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелено мисиркино месо(450 Грама)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

Хималајска сол(по вкус )

Сушен домат(170 Грама)

Фета сирење(170 Грама)

Кромид(1/2 Главица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Измешајте го меленото мисиркино месо заедно со сечканиот зеленчук, зачините и фета сирењето.
  2. Потоа формирајте плескавици и пржете ги на масло од двете страни додека да заруменат. Супер алтернатива е ако ги печете на скара.
  3. Послужете ги во бургер леб со гарнир од свежа салата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: