Рецепти
Мисиркини плескавици со зеленчук Ана Ѓорова

Плескавици од мисиркино месо, домати и фета сирење за едноставен и вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелено мисиркино месо(450 Грама)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

Хималајска сол(по вкус )

Сушен домат(170 Грама)

Фета сирење(170 Грама)

Кромид(1/2 Главица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Измешајте го меленото мисиркино месо заедно со сечканиот зеленчук, зачините и фета сирењето.
  2. Потоа формирајте плескавици и пржете ги на масло од двете страни додека да заруменат. Супер алтернатива е ако ги печете на скара.
  3. Послужете ги во бургер леб со гарнир од свежа салата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: