Рецепти
Мисиркини плескавици со зеленчук Ана Ѓорова

Плескавици од мисиркино месо, домати и фета сирење за едноставен и вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелено мисиркино месо(450 Грама)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

Хималајска сол(по вкус )

Сушен домат(170 Грама)

Фета сирење(170 Грама)

Кромид(1/2 Главица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Измешајте го меленото мисиркино месо заедно со сечканиот зеленчук, зачините и фета сирењето.
  2. Потоа формирајте плескавици и пржете ги на масло од двете страни додека да заруменат. Супер алтернатива е ако ги печете на скара.
  3. Послужете ги во бургер леб со гарнир од свежа салата.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: