Рецепти
Намаз од туна Ана Ѓорова

Вкусен намаз од туна и сардини кој е одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Туна во конзерва(350 Грама)

Кравјо сирење(150 Грама)

Урда(100 Грама)

Сардини во конзерва(4 филети )

Зелени маслинки(1 лажица исечкани )

Масло(2 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(1 Кафена лажица)

Оцет(малку )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 5 минути

  1. Урдата и маслинките ставете ги во миксер, додајте ги исцедената туна, филетите од сардина, лимоновиот сок, малку оцет и сирењето. Додајте сол, бибер и матете неколку минути додавајќи им масло.
  2. Намазот сипете го во чинии, покријте ги со фолија и чувајте ги во фрижидер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: