Рецепти
Непечени браунис колачи
Непечен колач од чоколадо, урми и путер од кикирики за одличен десерт
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Американска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Ореви(90 Грама)
Чиа семе(1 Супена лажица)
Какао(30 Грама)
Суво грозје(80 Грама)
Урми(350 Грама)
Црно чоколадо(30 Грама)
Овесни снегулки(50 Грама)
Кикирики(100 Грама)
Путер од кикирики-органски(90 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Оревите, чиа семките и какаото сомелете ги во блендер. Потоа додајте го сувото грозје и повторно блендирајте додека добиете хомогена смеса. Додајте 150 грама урми без семки и блендирајте.
- Смесата убаво натапкајте ја врз плех со хартија за печење, која е излезена на краевите од плехот за да не се залепи колачот. Смесата убаво израмнете ја со задниот дел од лажицата и оставете ја во фрижидер да се стврдне.
- Во меѓувреме изблендирајте ги овесните снегулки и кикириките во блендер. Додајте го путерот од кикирики и миксирајте додека смесата убаво се соедини, па додајте ги останатите урми и блендирајте.
- Смесата распоредете ја врз смесата со какао и убаво притиснете со задниот дел на лажицата и повторно ставете го колачот да се лади.
- Чоколадото растопете го на пареа и попрскајте го оладениот колач одозгора. Повторно вратете во фрижидер.
- Колачот извадете го од плехот со помош на хартијата за печење, исечете го на коцки и послужете.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во