Рецепти
Овесна каша со банани Ана Ѓорова

Здрав појадок од овес, банани, мед и цимет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овесни снегулки(40 Грама)

Вода(125 Милилитри)

Банана(1/2 )

Мед(1 Кафена лажица)

Цимет(1 Кафена лажица)

Суво грозје

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Водата и овесните снегулки ставете ги во тенџере на оган. Гответе ги околу 20 минути додека водата целосно испари.
  2. Околу минута пред да ја тргнете кашата од оган, додајте го циметот и медот и добро промешајте.
  3. Префрлете ја смесата во чинија и додајте исечкана банана. Додајте уште цимет по вкус и послужете ја кашата малку подоладена.
  4. По желба во кашатаа може да додадете сезонски овошја по вкус (киви, јагоди, шумски плодови), или, јатки (ореви, лешници, бадеми). За да добие уште повеќе шмек кашата, може да ставите и лажичка кокосово брашно.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: