Рецепти
Овесна каша со банани Ана Ѓорова

Здрав појадок од овес, банани, мед и цимет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овесни снегулки(40 Грама)

Вода(125 Милилитри)

Банана(1/2 )

Мед(1 Кафена лажица)

Цимет(1 Кафена лажица)

Суво грозје

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Водата и овесните снегулки ставете ги во тенџере на оган. Гответе ги околу 20 минути додека водата целосно испари.
  2. Околу минута пред да ја тргнете кашата од оган, додајте го циметот и медот и добро промешајте.
  3. Префрлете ја смесата во чинија и додајте исечкана банана. Додајте уште цимет по вкус и послужете ја кашата малку подоладена.
  4. По желба во кашатаа може да додадете сезонски овошја по вкус (киви, јагоди, шумски плодови), или, јатки (ореви, лешници, бадеми). За да добие уште повеќе шмек кашата, може да ставите и лажичка кокосово брашно.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: