Рецепти
Овесни снегулки со морков Ана Ристеска

Вкусен појадок богат со протени и вкус на торта од моркови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рендан морков(1/2 Чаша)

Овесни снегулки(1/3 Чаша)

Суво грозје(1 Супена лажица)

Бадемово млеко(1 Чаша)

Екстракт од ванила(1/2 Кафена лажица)

Цимет(1/4 Кафена лажица)

Мед(1 Кафена лажица)

Бадеми(10 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Во сад соединете ги овесните снегулки, ренданиот морков, сувото грозје и половина чаша млеко и оставете ги да отстојат преку ноќ.
  2. На овесните снегулки додајте им го останатиот дел од млекото, циметот, ванилата, медот и ставете ја смесата во мало тенџере на средна температура и гответе додека не почне да врие, а потоа уште 4-5 минути.
  3. Послужете го топло со исечкани бадеми одозгора.
Овошен киноа појадок
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Лате со јаболко и цимет
Утринска каша од овес и чиа
Смути од круши и ванила
Растурен омлет со печурки и со гауда
Сок од моркови и ѓумбир
Салата со спанаќ, туна и јајца
Омлет со пршут и фета
Смути од тиква
Смути со смокви
Домашен пудинг од вишни и капини
Омлет со спанаќ и шунка
Тост со јајца и песто сос
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Овесно смути со праски
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Овошно фрапе
Чиа пудинг со праски
Коктел виски соур
Оризова каша
Пица сендвич со авокадо
Смути од јаболко и овес
Каипироска коктел со јагоди
Летен овошен коктел
Летно смути
Мохито
Шпагети во сос од туна

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: