Рецепти
Пастрмка со зеленчук (посно) Ана Ѓорова

Брз ручек од пржена риба и зеленчук со зелен сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Пастрмката убаво се чисти и се мие, се зачинува со  вегета, сол, рузмарин, бибер.
  2. Така подготвената пастрмка се пржи на загреано масло.
  3. Пиперките се мијат, чистат и се сечкаат на стапчиња, па се пржат во врело масло.
  4. Морковот, модриот патлиџан, печурките се сечкаат и се додаваат да се пржат со пиперката.
  5. Потоа во таа смеса се додава вегета, сол и бибер, а кога пржењето ќе биде при крај, се додава една лажица соја сос.
  6. Посебно се прави зелен сос од сечкан магдонос, лук, масли сол и маслиново масло, како и 1/2 цеден лимон. Сето тоа заедно се блендира во сос.
  7. Пастрмката се сервира со сосот и со пржениот зеленчук.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: