Рецепти
Печена скуша со домати Ана Ѓорова

Здрав ручек од скуша во доматен сок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Скуша(2 )

Домат(1 Килограм)

Црн лук(1 Главица)

Лук(3 Чешниња)

Лимон(1 )

Бело вино(2 Децилитри)

Листови магдонос

Суво оригано

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. На дното од сад за печење, наредете ги доматите исечени на кругови.
  2. Врз доматите ставете исечкани црн и бел лук, листови магдонос и оригано.
  3. Скушите ставете ги врз доматите и зачините, прелијте ги со масло, покријте ги со кругови лимон, посолете и ставете ги да се печат во загреана рерна на 220°C.
  4. Кога рибата ќе биде полупечена, прелијте ја со бело вино и сокот кој ќе се исцеди од доматите. Свртете ја и вратете ја во рерна да се допече.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: