Рецепти
Печурки со спанаќ и пилешко Ана Ѓорова

Интересен и здрав појадок за оние со поголем апетит наутро

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Спанаќ(исчистен 300 грама )

Пилешки гради(500 Грама)

Свежи шампињони(500 Грама)

Пченка(замрзнати зрна 250 грама )

Јајце(4 )

Праз(1 )

Павлака(неутрална 200 мл )

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Вегета(2 Супени лажици)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Пилешките гради исечете ги на коцки и ставете ги во тенџере на загреано масло на оган. Зачинете ги со сол, бибер и вегета, па промешајте.
  2. Откако месото ќе се запржи, извадете го во чинија од тенџерето и во тенџерето во истата маснотија пропржете го исечканите кромид и прав.
  3. Откако ќе омекнат, додајте ги печурките, исечкани на тенки листови, и промешајте.
  4. Кога и печурките ќе се пропржат, додајте го исечканиот спанаќ и згмечените чешниња лук.
  5. Добро промешајте ги сите состојки и додајте го и пилешкото месо и зрната пченка. Повторно зачинете.
  6. Во друг сад со жица изматете ги јајцата, неутралната павлака и зачини по вкус.
  7. Содржината од тенџерето ставете ја во керамичка тава и прелијте со смесата од јајца и павлака.
  8. Печете го јадењето 40 минути во рерна на 200 степени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: