Рецепти
Пилешко месо на кубански начин Ана Ѓорова

Кубански специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(180 Грама)

Доматно пире(200 Грама)

Јајце(2 )

Брашно(2 Супени лажици)

Масло(200 Милилитри)

Лебни трошки(2 Кафени лажици)

Чили во прав(1 Кафена лажица)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Лук(1 Чешне)

Кромид(1 Главица)

Ким(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Пилешкото месо малку се чука и се додаваат следните зачини: ким, сол, бибер, чили сос, па се панира во брашно, изматени јајца и се потопува во лебните трошки.
  2. Потоа, се пржи во тава на средно загреано масло, додека не стане темно златно.
  3. Се става врз кујнска хартија.
  4. Во тава со загреано масло, пржете ситно сечкан кромид и лук додека не пожолтат, па истурете го доматното пире со шеќер, сол и бибер по вкус.
  5. Нека врие сосот додека се згусне. Ставете го сосот во чинија и потоа пилешкото месо. По желба можете да ставите и рендан кашкавал.
Чоколадни палачинки
Колач од моркови со крем
Чоколаден брауни колач со малини
Леб од тиква
Фаџ со суви смокви
Колачиња со ѓумбир и чоколадо
Вегански чизкејк со боровинки
Тарт со круши и малини
Американски овесни палачинки
Мохито со лубеница
Мохито со ананас
Мохито со малини
Чизкејк со лубеница
Нутела мафини
Палачинки со лимон и афион
Торта од лимон и боровници
Чизкејк со цреши
Каипироска коктел со јагоди
Мус од јагоди
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Пинаколада
Орео милкшејк
Куба либре коктел
Браунис со орео колачи
Мохито
Американски палачинки во сос од јагоди
Колачи на стапче
Чоколаден фаџ
Американски палачинки со овошје

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: