Рецепти
Погачици од интегрално брашно и од семки Ана Ѓорова

Здрави погачици со сончоглед, ленено семе и сусам

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

'Ржано брашно(300 Грама)

Брашно(100 Грама)

Пченкарно брашно(100 Грама)

Бело вино(200 Милилитри)

Масло(200 Милилитри)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Сол(1 Кафена лажица)

Сончоглед(150 Грама)

Ленено семе(150 Грама)

Сусам(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Измешајте ги трите вида брашно, па додајте ги маслото, белото вино, семките од сончоглед, лен и сусам.
  2. Ставете сол и бибер по вкус, па додајте го печивото и замесете мазно тесто. Доколку е потребно долејте млака вода за да биде тестото помеко. Тестото оставете го на топло да стои половина час.
  3. Потоа расукајте кора и со кружен калап или со врвот на чашата вадете форми.
  4. Погачките наредете ги во тепсија обложена со хартија за печење и печете ги во загреана рерна на 200 степени околу 15 минути.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: