Рецепти
Погачици од интегрално брашно и од семки Ана Ѓорова

Здрави погачици со сончоглед, ленено семе и сусам

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

'Ржано брашно(300 Грама)

Брашно(100 Грама)

Пченкарно брашно(100 Грама)

Бело вино(200 Милилитри)

Масло(200 Милилитри)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Сол(1 Кафена лажица)

Сончоглед(150 Грама)

Ленено семе(150 Грама)

Сусам(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Измешајте ги трите вида брашно, па додајте ги маслото, белото вино, семките од сончоглед, лен и сусам.
  2. Ставете сол и бибер по вкус, па додајте го печивото и замесете мазно тесто. Доколку е потребно долејте млака вода за да биде тестото помеко. Тестото оставете го на топло да стои половина час.
  3. Потоа расукајте кора и со кружен калап или со врвот на чашата вадете форми.
  4. Погачките наредете ги во тепсија обложена со хартија за печење и печете ги во загреана рерна на 200 степени околу 15 минути.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: