Рецепти
Погачици од интегрално брашно и од семки Ана Ѓорова

Здрави погачици со сончоглед, ленено семе и сусам

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

'Ржано брашно(300 Грама)

Брашно(100 Грама)

Пченкарно брашно(100 Грама)

Бело вино(200 Милилитри)

Масло(200 Милилитри)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Сол(1 Кафена лажица)

Сончоглед(150 Грама)

Ленено семе(150 Грама)

Сусам(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Измешајте ги трите вида брашно, па додајте ги маслото, белото вино, семките од сончоглед, лен и сусам.
  2. Ставете сол и бибер по вкус, па додајте го печивото и замесете мазно тесто. Доколку е потребно долејте млака вода за да биде тестото помеко. Тестото оставете го на топло да стои половина час.
  3. Потоа расукајте кора и со кружен калап или со врвот на чашата вадете форми.
  4. Погачките наредете ги во тепсија обложена со хартија за печење и печете ги во загреана рерна на 200 степени околу 15 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: