Рецепти
Полнет крап
Полнет, печен крап со печурки и сланина
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
1 лицеВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Крап(1 )
Пржена сланина(150 Грама)
Свежи шампињони(150 Грама)
Морков(150 Грама)
Магдонос(1 Китка)
Бело вино(1 Чаша)
Лук(4-5 Чешниња)
Лимон(2 )
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Сланината, печурките, морковите и магдоносот се сечкаат и се пропржуваат во тава со масло.
- Исчистениот крап се засекува и се полни со добиената смеса, се става во огноотпорен сад, се полева со бело вино, се редат сечкани лукчиња и на крај се полева со сок од 2 лимона и се става да се пече во рерна околу 1 час.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во