Рецепти
Полнет крап Ана Ѓорова

Полнет, печен крап со печурки и сланина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Крап(1 )

Пржена сланина(150 Грама)

Свежи шампињони(150 Грама)

Морков(150 Грама)

Магдонос(1 Китка)

Бело вино(1 Чаша)

Лук(4-5 Чешниња)

Лимон(2 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Сланината, печурките, морковите и магдоносот се сечкаат и се пропржуваат во тава со масло.
  2. Исчистениот крап се засекува и се полни со добиената смеса, се става во огноотпорен сад, се полева со бело вино, се редат сечкани лукчиња и на крај се полева со сок од 2 лимона и се става да се пече во рерна околу 1 час.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: