Рецепти
Полнета печена скуша (посно) Ана Ѓорова

Печена скуша со рендан морков, лук и магдонос за здрав ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Скуша(4 средно големи )

Рендан морков(1/2 Килограм)

Лук(1 Главица)

Сечкан магдонос

Лимон(3-4 )

Сол

Маслиново масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Скушата се чисти и убаво се мие.
  2. Внатрешноста ја полниме со рендан морков, врз него ставаме сечкан магдонос, кругови од лимон исечкани на четвртинки и врз нив неколку чешниња лук. Така наполнета убаво се затвора за да не излезе смесата.
  3. Рибите се редат во тава претходно намачкана со малку маслиново масло и посипана со сол. На наредените риби им се посипува малку маслиново масло и одозгора. За поубав вкус, врз маслото се редат кругови од лимон, по три на секоја риба.
  4. Така приготвените скуши се ставаат во рерна и се печат на 225 степени, 30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: