Рецепти
Полнета скуша Ана Ристеска

Здрав макробиотички рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Скуша(2 )

Кромид(2 Главици)

Праз(2 Стогчиња)

Вода(100 Милилитри)

Соја сос(2 Супени лажици)

Ѓумбир во прав(1 Кафена лажица)

Свеж магдонос(2 Китки)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 100 минути

  1. Рибата добро исчистете ја.
  2. Настрана изрендајте кромид, праз и исечкајте магдонос, па маринирајте ги со вода зачинета со соја сос и ѓумбир.
  3. Оставете ги да отстојат еден час, а потоа извадете го зеленчукот и наполнете ги рибите.
  4. Ставете ги во сад за печење и прелијте ги со водата од маринирањето.
  5. Печете 30тина минути на 150 степени. На крајот отворете ја рерната и оставете ја рибата да отстои уште 10 минути.
  6. Сервирајте и послужете.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: