Рецепти
Полнета скуша Ана Ристеска

Здрав макробиотички рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Скуша(2 )

Кромид(2 Главици)

Праз(2 Стогчиња)

Вода(100 Милилитри)

Соја сос(2 Супени лажици)

Ѓумбир во прав(1 Кафена лажица)

Свеж магдонос(2 Китки)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 100 минути

  1. Рибата добро исчистете ја.
  2. Настрана изрендајте кромид, праз и исечкајте магдонос, па маринирајте ги со вода зачинета со соја сос и ѓумбир.
  3. Оставете ги да отстојат еден час, а потоа извадете го зеленчукот и наполнете ги рибите.
  4. Ставете ги во сад за печење и прелијте ги со водата од маринирањето.
  5. Печете 30тина минути на 150 степени. На крајот отворете ја рерната и оставете ја рибата да отстои уште 10 минути.
  6. Сервирајте и послужете.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: