Рецепти
Полнета скуша Ана Ристеска

Здрав макробиотички рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Скуша(2 )

Кромид(2 Главици)

Праз(2 Стогчиња)

Вода(100 Милилитри)

Соја сос(2 Супени лажици)

Ѓумбир во прав(1 Кафена лажица)

Свеж магдонос(2 Китки)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 100 минути

  1. Рибата добро исчистете ја.
  2. Настрана изрендајте кромид, праз и исечкајте магдонос, па маринирајте ги со вода зачинета со соја сос и ѓумбир.
  3. Оставете ги да отстојат еден час, а потоа извадете го зеленчукот и наполнете ги рибите.
  4. Ставете ги во сад за печење и прелијте ги со водата од маринирањето.
  5. Печете 30тина минути на 150 степени. На крајот отворете ја рерната и оставете ја рибата да отстои уште 10 минути.
  6. Сервирајте и послужете.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: