Рецепти
Полнета скуша Ана Ристеска

Здрав макробиотички рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Скуша(2 )

Кромид(2 Главици)

Праз(2 Стогчиња)

Вода(100 Милилитри)

Соја сос(2 Супени лажици)

Ѓумбир во прав(1 Кафена лажица)

Свеж магдонос(2 Китки)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 100 минути

  1. Рибата добро исчистете ја.
  2. Настрана изрендајте кромид, праз и исечкајте магдонос, па маринирајте ги со вода зачинета со соја сос и ѓумбир.
  3. Оставете ги да отстојат еден час, а потоа извадете го зеленчукот и наполнете ги рибите.
  4. Ставете ги во сад за печење и прелијте ги со водата од маринирањето.
  5. Печете 30тина минути на 150 степени. На крајот отворете ја рерната и оставете ја рибата да отстои уште 10 минути.
  6. Сервирајте и послужете.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: