Рецепти
Проја (посно) Ана Ѓорова

Вкусен посен рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрално пченично брашно(3 Чаши)

Брашно(1 Чаша)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Вода(1 Чаша)

Газирана вода(3 Чаши)

Масло(50 Милилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

Семки од тиква(1 Шака)

Ленено семе(1 Шака)

Ким(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Се замесува целата смеса и се добива течно тесто кое се истура во намрсено тавче.
  2. Дното на намрсеното тавче можете да го посипете со сусам кој можете да го ставите и одозгора на тестото.
  3. Се пече 40 минути на температура од 200 степени. За подобар изглед и сервирање, ова тесто може да се испече и во тава со фигури (модли) кои даваат интересна форма и изглед на парчињата проја при сервирање.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: