Рецепти
Пудинг од вишни Ана Ристеска

Макробиотски десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрално пченично брашно(1 Супена лажица)

Масло(1 Кафена лажица)

Вода(100 Милилитри)

Морско оревче(1 Прстофат)

Коријандер(1 Прстофат)

Ѓумбир во прав(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Вишни(500 Грама)

Ориз(150 Грама)

Сок од јаболко(250 Милилитри)

Ванила во прав(0.5 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Најпрвин подгответе го бешамел сосот.
  2. На загреана тава со масло ставете интегрално брашно и мешајте да не загори.
  3. Кога брашното ќе почне да заруменува, му додавате малку млака вода и мешате додека не згусти.
  4. Потоа додавате сол, морско оревче, коријандер и ѓумбир.
  5. Сварете ориз. Ставете ги исчистените вишни да се обарат во сокот од јаболки и додајте им ванила и сол.
  6. На крај додајте го бешамел сосот и печете ги во рерна на 180°C половина час.
  7. Сервирајте дури кога ќе се олади.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: