Рецепти
Салата од наут Ана Ристеска

Здрава наут салата со ленено семе, туна и домати која е одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Наутот се остава да отстои една ноќ во вода (12 часа).
  2. Откако ќе отстои, се вари на тивок оган од 1 до 1,5 час. Потоа се процедува и се плакне со ладна вода, па се остава да се излади.
  3. Откако наутот ќе се излади, се става во сад за салата.
  4. Тука се додаваат исечканите маслинки, лененото семе, туната, сенфот, исечканиот домат.
  5. Се додава и маслиновото масло, како и зачините.
  6. Потоа се цеди и сок од 1 лимон во салатата. Сето убаво се промешува и се сервира за јадење.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: