Рецепти
Салата од наут Ана Ристеска

Здрава наут салата со ленено семе, туна и домати која е одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Наутот се остава да отстои една ноќ во вода (12 часа).
  2. Откако ќе отстои, се вари на тивок оган од 1 до 1,5 час. Потоа се процедува и се плакне со ладна вода, па се остава да се излади.
  3. Откако наутот ќе се излади, се става во сад за салата.
  4. Тука се додаваат исечканите маслинки, лененото семе, туната, сенфот, исечканиот домат.
  5. Се додава и маслиновото масло, како и зачините.
  6. Потоа се цеди и сок од 1 лимон во салатата. Сето убаво се промешува и се сервира за јадење.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: