Рецепти
Компир салата со скуша (посно) Ана Ѓорова

Вкусна и здрава салата од риба и зеленчук со сос од лимон

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Скуша(300 Грама)

Компир(3 помали )

Боранија(200 Грама)

Босилек(1 Китка)

Лимон(1 )

Масло(5 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Компирите излупете ги и исечете ги на парчиња, а боранијата исчистете ја и исечете ја исто така на парчиња.
  2. Варете го зеленчукот додека да омекне. Некое време при крајот на варењето, додајте ја рибата, исечена на парчиња. Префрлете ги во една тава и оставете ги да се оладат.
  3. Измијте го лимонот, па едната половина исечете ја на тенки парчиња, а од другата исцедете го сокот.
  4. Во еден сад сипете го маслото, сокот од лимон, малку сол и бибер и добро матете со вилушка. На крајот додајте го искинатиот босилек.
  5. Зачинете ги рибата и зеленчукот со сосот, додајте ги парчињата лимон, измешајте и оставете ги да отстојат барем половина час пред да ги сервирате.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: