Рецепти
Компир салата со скуша (посно) Ана Ѓорова

Вкусна и здрава салата од риба и зеленчук со сос од лимон

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Скуша(300 Грама)

Компир(3 помали )

Боранија(200 Грама)

Босилек(1 Китка)

Лимон(1 )

Масло(5 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Компирите излупете ги и исечете ги на парчиња, а боранијата исчистете ја и исечете ја исто така на парчиња.
  2. Варете го зеленчукот додека да омекне. Некое време при крајот на варењето, додајте ја рибата, исечена на парчиња. Префрлете ги во една тава и оставете ги да се оладат.
  3. Измијте го лимонот, па едната половина исечете ја на тенки парчиња, а од другата исцедете го сокот.
  4. Во еден сад сипете го маслото, сокот од лимон, малку сол и бибер и добро матете со вилушка. На крајот додајте го искинатиот босилек.
  5. Зачинете ги рибата и зеленчукот со сосот, додајте ги парчињата лимон, измешајте и оставете ги да отстојат барем половина час пред да ги сервирате.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: