Рецепти
Салата со смокви Ана Ѓорова

Вкусна комбинација од смокви, рукола, пршут, ореви и козјо сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рукола(1 Китка)

Смоква(4 )

Козјо сирење(50 Грама)

Пршута(2 Парчиња)

Сечкани ореви(20 Грама)

Леб(3 Парчиња)

Масло(0.5 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Руколата добро измијте ја, а смоквите излупете ги и исечете ги на крупни парчиња.
  2. Оревите исечкајте ги, а лебот исечете го на коцки и ставете го да се потпече во тава со малку масло, колку за да стане малку крцкав.
  3. Потоа, ставете го во чинија, додајте ја исечканата пршута, сирењето на коцки, смоквите, руколата и оревите и убаво промешајте.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: