Рецепти
Салата со туна и со мед Ана Ѓорова

Брза и вкусна салата од марула и туна со прелив од мед и сенф

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Марула(1 )

Кубети(1 Пакување)

Пченка(варена или од конзерва 200 грама )

Туна во конзерва(1 )

Павлака(1 Супена лажица)

Мед(1 Супена лажица)

Сенф(1 Супена лажица)

Масло(малку )

Оцет(малку )

Сол(по вкус )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Марулата добро се мие, се сече на парчиња и во неа се додаваат маслото, солта и оцетот. Се става во чинија за послужување.
  2. Врз неа се истураат кубетите, врз нив се додава сварена пченка (може и од конзерва), а врз целата смеса се истура туната.
  3. Во помал сад се мешаат медот, павлаката и сенфот и се прави течен сос.
  4. Готовиот прелив се истура врз салатата, а може по желба да се додаде уште сол.
Салата со соја и шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Малиџано салата
Салата со праз и сирење
Салата со карфиол и маслинки
Салата со компири и туна
Посна руска салата
Брза салата од брокула
Салата со урда и праз
Кинеска салата
Бела салата
Салата со туна и грашок
Крем салата од печени пиперки и фета
Крем салата со пиперки и пршута
Салата од брокула со прелив од јогурт
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Макарони салата со горгонзола
Свечена слоевита салата
Салата од пченка
Салата со јајца, грашак и месо
Салата со спанаќ, туна и јајца
Салата од леќа и пченица
Макало од кисело млеко
Медитеранска паста салата
Крем салата со сирење и шампињони
Ориз салата со павлака
Крем салата со модри патлиџани
Бела салата
Салата од зелка и целер

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: