Рецепти
Салата со туна и со мед
Брза и вкусна салата од марула и туна со прелив од мед и сенф
ТИП НА РЕЦЕПТ
СалатиТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Марула(1 )
Кубети(1 Пакување)
Пченка(варена или од конзерва 200 грама )
Туна во конзерва(1 )
Павлака(1 Супена лажица)
Мед(1 Супена лажица)
Сенф(1 Супена лажица)
Масло(малку )
Оцет(малку )
Сол(по вкус )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути
- Марулата добро се мие, се сече на парчиња и во неа се додаваат маслото, солта и оцетот. Се става во чинија за послужување.
- Врз неа се истураат кубетите, врз нив се додава сварена пченка (може и од конзерва), а врз целата смеса се истура туната.
- Во помал сад се мешаат медот, павлаката и сенфот и се прави течен сос.
- Готовиот прелив се истура врз салатата, а може по желба да се додаде уште сол.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во