Рецепти
Салата со туна и со мед Ана Ѓорова

Брза и вкусна салата од марула и туна со прелив од мед и сенф

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Марула(1 )

Кубети(1 Пакување)

Пченка(варена или од конзерва 200 грама )

Туна во конзерва(1 )

Павлака(1 Супена лажица)

Мед(1 Супена лажица)

Сенф(1 Супена лажица)

Масло(малку )

Оцет(малку )

Сол(по вкус )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Марулата добро се мие, се сече на парчиња и во неа се додаваат маслото, солта и оцетот. Се става во чинија за послужување.
  2. Врз неа се истураат кубетите, врз нив се додава сварена пченка (може и од конзерва), а врз целата смеса се истура туната.
  3. Во помал сад се мешаат медот, павлаката и сенфот и се прави течен сос.
  4. Готовиот прелив се истура врз салатата, а може по желба да се додаде уште сол.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: