Рецепти
Салата со туна и со мед Ана Ѓорова

Брза и вкусна салата од марула и туна со прелив од мед и сенф

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Марула(1 )

Кубети(1 Пакување)

Пченка(варена или од конзерва 200 грама )

Туна во конзерва(1 )

Павлака(1 Супена лажица)

Мед(1 Супена лажица)

Сенф(1 Супена лажица)

Масло(малку )

Оцет(малку )

Сол(по вкус )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Марулата добро се мие, се сече на парчиња и во неа се додаваат маслото, солта и оцетот. Се става во чинија за послужување.
  2. Врз неа се истураат кубетите, врз нив се додава сварена пченка (може и од конзерва), а врз целата смеса се истура туната.
  3. Во помал сад се мешаат медот, павлаката и сенфот и се прави течен сос.
  4. Готовиот прелив се истура врз салатата, а може по желба да се додаде уште сол.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: