Рецепти
Сок од цвекло, морков и лимон Ана Ристеска

Овој сок се препорачува за зајакнување на имунитетот кога на телото му е потребна дополнителна доза на витамини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цвекло(5 )

Морков(5 )

Вода(1.5 Литри)

Мед(500 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Цвеклото и морковот изрендајте ги или изблендирајте ги.
  2. Потоа додајте ја водата и лимоновиот сок (од 2 лимони) и оставете го сокот да отстои 24 часа.
  3. По изминатото време, сокот процедете го преку газа или цедалка, додајте му уште сок од 3 лимона и половина килограм мед и мешајте додека не се раствори медот.
  4. Чувајте го сокот во фрижидер. Се препорачува да се пие наутро по една чаша.
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Расолница
Чај со брусница и зачини
Чај со јаболко
Лате со јаболко и цимет
Топло чоколадо со црвено вино
Смути со калинки
Сок (сируп) од бозел
Смути од ѓумбир и круши
Смути од круши и ванила
Есенско смути
Овесно смути со кафе
Смути со киви и шумско овошје
Домашен ликер од калинки
Шејк со јаболко
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко
Домашен чај од ѓумбир и куркума
Сок од моркови и ѓумбир
Смути од тиква
Смути од грозје
Сок од јаболко
Смути со смокви
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Смути со малини
Смути со праски
Шејк од краставици
Овошно фрапе
Коктел виски соур

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: