Рецепти
Сок од цвекло, морков и лимон Ана Ристеска

Овој сок се препорачува за зајакнување на имунитетот кога на телото му е потребна дополнителна доза на витамини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цвекло(5 )

Морков(5 )

Вода(1.5 Литри)

Мед(500 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Цвеклото и морковот изрендајте ги или изблендирајте ги.
  2. Потоа додајте ја водата и лимоновиот сок (од 2 лимони) и оставете го сокот да отстои 24 часа.
  3. По изминатото време, сокот процедете го преку газа или цедалка, додајте му уште сок од 3 лимона и половина килограм мед и мешајте додека не се раствори медот.
  4. Чувајте го сокот во фрижидер. Се препорачува да се пие наутро по една чаша.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: