Рецепти
Сок од цвекло, морков и лимон Ана Ристеска

Овој сок се препорачува за зајакнување на имунитетот кога на телото му е потребна дополнителна доза на витамини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цвекло(5 )

Морков(5 )

Вода(1.5 Литри)

Мед(500 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Цвеклото и морковот изрендајте ги или изблендирајте ги.
  2. Потоа додајте ја водата и лимоновиот сок (од 2 лимони) и оставете го сокот да отстои 24 часа.
  3. По изминатото време, сокот процедете го преку газа или цедалка, додајте му уште сок од 3 лимона и половина килограм мед и мешајте додека не се раствори медот.
  4. Чувајте го сокот во фрижидер. Се препорачува да се пие наутро по една чаша.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: