Рецепти
Сок од цвекло, морков и лимон Ана Ристеска

Овој сок се препорачува за зајакнување на имунитетот кога на телото му е потребна дополнителна доза на витамини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цвекло(5 )

Морков(5 )

Вода(1.5 Литри)

Мед(500 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Цвеклото и морковот изрендајте ги или изблендирајте ги.
  2. Потоа додајте ја водата и лимоновиот сок (од 2 лимони) и оставете го сокот да отстои 24 часа.
  3. По изминатото време, сокот процедете го преку газа или цедалка, додајте му уште сок од 3 лимона и половина килограм мед и мешајте додека не се раствори медот.
  4. Чувајте го сокот во фрижидер. Се препорачува да се пие наутро по една чаша.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: