Рецепти
Супа од аспарагус и лук Ана Ѓорова

Вкусна, кремаста и здрава супа од лук и аспарагус која се подготвува едноставно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Загрејте ја рерната на 230°C.
  2. Плех обложете го со намастена хартија за печење и тргнете го настрана.
  3. Лукот излупете го и истолчете го, а аспарагусот измијте го и исечкајте го. Измешајте ги убаво, додајте го маслото и зачинете со сол и бибер.
  4. Смесата од аспарагус додајте ја врз хартијата за печење и печете 12 минути во загреаната рерна додека омекне.
  5. Извадете ги состојките од рерна и изблендирајте ги.
  6. Откако убаво ќе соединете, додајте го млекото и налијте од оладената зеленчукова супа. Блендирајте повторно, ако не ја собира целата смеса, одете дел по дел.
  7. Потоа изблендираната смеса ставете ја во тенџере на умерен оган и додавајте уште од зеленчуковата супа ако е потребно. Посолете и додајте бибер по вкус игответе додека супата зоврие и потоа тргнете од оган.
  8. Послужете ја супата со свеж исечкан магдонос и уживајте.

 

 

Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: