Рецепти
Супа од аспарагус и лук Ана Ѓорова

Вкусна, кремаста и здрава супа од лук и аспарагус која се подготвува едноставно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Загрејте ја рерната на 230°C.
  2. Плех обложете го со намастена хартија за печење и тргнете го настрана.
  3. Лукот излупете го и истолчете го, а аспарагусот измијте го и исечкајте го. Измешајте ги убаво, додајте го маслото и зачинете со сол и бибер.
  4. Смесата од аспарагус додајте ја врз хартијата за печење и печете 12 минути во загреаната рерна додека омекне.
  5. Извадете ги состојките од рерна и изблендирајте ги.
  6. Откако убаво ќе соединете, додајте го млекото и налијте од оладената зеленчукова супа. Блендирајте повторно, ако не ја собира целата смеса, одете дел по дел.
  7. Потоа изблендираната смеса ставете ја во тенџере на умерен оган и додавајте уште од зеленчуковата супа ако е потребно. Посолете и додајте бибер по вкус игответе додека супата зоврие и потоа тргнете од оган.
  8. Послужете ја супата со свеж исечкан магдонос и уживајте.

 

 

Чоколадни палачинки
Колач од моркови со крем
Чоколаден брауни колач со малини
Леб од тиква
Фаџ со суви смокви
Колачиња со ѓумбир и чоколадо
Вегански чизкејк со боровинки
Тарт со круши и малини
Американски овесни палачинки
Мохито со лубеница
Мохито со ананас
Мохито со малини
Чизкејк со лубеница
Нутела мафини
Палачинки со лимон и афион
Торта од лимон и боровници
Чизкејк со цреши
Каипироска коктел со јагоди
Мус од јагоди
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Пинаколада
Орео милкшејк
Куба либре коктел
Браунис со орео колачи
Мохито
Американски палачинки во сос од јагоди
Колачи на стапче
Чоколаден фаџ
Американски палачинки со овошје

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: