Рецепти
Тост со јајце и авокадо Ана Ристеска

Појадок за сите љубители на јајцата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Интегрален леб(2 Парчиња)

Авокадо(1/2 )

Рендан пармезан(2 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Ставете вода во тенџерето и кога ќе почне да врие, намалете ја температурата, скршете ги јајцата внимателно и оставете ги да се варат 5 минути без да ги мешате. Потоа внимателно со лажица извадете ги и тргнете ги на страна.
  2. Во меѓувреме потпечете ги лепчињата, ставете авокадо над нив, потоа ставете го и јајцето и одозгора поросете со рендан пармезан, сол и бибер.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: