Рецепти
Цвекло зимница Ана Ѓорова

Здраво и пикантно – одлично за студените денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цвекло(2.5 Килограми)

Оцет(1 Литар)

Вода(2 Литри)

Шеќер(350 Грама)

Сол(100 Грама)

Рен(80 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Цвеклото прво измијте го, па ставете го да се вари. Свареното цвекло оставете го да се олади и потоа излупете го и исечете го на кругови.
  2. Ренот исчистете го и изрендајте го.
  3. Водата ставете ја во тенџере да се вари со оцетот, солта, шеќерот и изренданиот рен. Откако ќе проврие смесата, оставете настрана да се олади.
  4. Цвеклото наредете го во чисти тегли и прелијте го со изладената смеса од рен, па потоа убаво затворете ги теглите. Киселото цвекло со рен чувајте го на ладно место.
Салата со соја и шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Малиџано салата
Салата со праз и сирење
Салата со карфиол и маслинки
Салата со компири и туна
Посна руска салата
Брза салата од брокула
Салата со урда и праз
Кинеска салата
Бела салата
Салата со туна и грашок
Крем салата од печени пиперки и фета
Крем салата со пиперки и пршута
Салата од брокула со прелив од јогурт
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Макарони салата со горгонзола
Свечена слоевита салата
Салата од пченка
Салата со јајца, грашак и месо
Салата со спанаќ, туна и јајца
Салата од леќа и пченица
Макало од кисело млеко
Медитеранска паста салата
Крем салата со сирење и шампињони
Ориз салата со павлака
Крем салата со модри патлиџани
Бела салата
Салата од зелка и целер

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: