Рецепти
Варени јајца со гвакамоли сос Ана Ѓорова

Варени јајца полнети со сос од авокадо за вкусно и декоративно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(12 )

Мајонез(1/3 Чаша)

Авокадо(2-3 )

Лимон(1/2 )

Сенф(1 и пол Супена лажица)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Варените јајца излупете ги и преполовете ги по должина, потоа извадете ги жолчките и тргнете ги во сад настрана.
  2. Со виљушка испасирајте ги жолчките, додајте го мајонезот, сечканото авокадо, сокот од лимон и сенфот, па убаво изблендирајте да добиете кремаста смеса. Зачинете со сол и бибер.
  3. Со приготвениот сос полнете ги половинките од јајцата, додајте уште бибер и послужете.
Чоколадни палачинки
Колач од моркови со крем
Чоколаден брауни колач со малини
Леб од тиква
Фаџ со суви смокви
Колачиња со ѓумбир и чоколадо
Вегански чизкејк со боровинки
Тарт со круши и малини
Американски овесни палачинки
Мохито со лубеница
Мохито со ананас
Мохито со малини
Чизкејк со лубеница
Нутела мафини
Палачинки со лимон и афион
Торта од лимон и боровници
Чизкејк со цреши
Каипироска коктел со јагоди
Мус од јагоди
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Пинаколада
Орео милкшејк
Куба либре коктел
Браунис со орео колачи
Мохито
Американски палачинки во сос од јагоди
Колачи на стапче
Чоколаден фаџ
Американски палачинки со овошје

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: