Рецепти
Вегански тортиљи Ана Ѓорова

Брз, вегански ручек од тортиљи со зеленчук и хумус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тортиљи(2 )

Домат(1 )

Кромид(1 Главица)

Авокадо(1 )

Лимон

Маслиново масло(1-2 Супени лажици)

Хумус(1/3 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Исчекајте ги кромидот, доматот и авокадото. Ставете ги во голем сад заедно со зачините, па исцедете го сокот од лимон. Промешајте добро.
  2. Во тава на силен оган загрејте го маслото, пропржете ги тортиљите во намастената тава за малку да ги стоплите и да ги пропржите на краевите.
  3. Тргнете ги од тавата, премачкајте ги со хумус. Потоа додајте од мешавината со авокадо. Затворете ја тортиљата и ставете ја внимателно во жешката тава. Пржете ја уште 1-2 минути на секоја страна.
  4. Исечете на парчиња и сервирајте го јадењето топло со лимонов сок и со авокадо.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: