Рецепти
Вегански тортиљи
Брз, вегански ручек од тортиљи со зеленчук и хумус
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Тортиљи(2 )
Домат(1 )
Кромид(1 Главица)
Авокадо(1 )
Маслиново масло(1-2 Супени лажици)
Хумус(1/3 Чаша)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути
- Исчекајте ги кромидот, доматот и авокадото. Ставете ги во голем сад заедно со зачините, па исцедете го сокот од лимон. Промешајте добро.
- Во тава на силен оган загрејте го маслото, пропржете ги тортиљите во намастената тава за малку да ги стоплите и да ги пропржите на краевите.
- Тргнете ги од тавата, премачкајте ги со хумус. Потоа додајте од мешавината со авокадо. Затворете ја тортиљата и ставете ја внимателно во жешката тава. Пржете ја уште 1-2 минути на секоја страна.
- Исечете на парчиња и сервирајте го јадењето топло со лимонов сок и со авокадо.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во