Рецепти
Вегански тортиљи Ана Ѓорова

Брз, вегански ручек од тортиљи со зеленчук и хумус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тортиљи(2 )

Домат(1 )

Кромид(1 Главица)

Авокадо(1 )

Лимон

Маслиново масло(1-2 Супени лажици)

Хумус(1/3 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Исчекајте ги кромидот, доматот и авокадото. Ставете ги во голем сад заедно со зачините, па исцедете го сокот од лимон. Промешајте добро.
  2. Во тава на силен оган загрејте го маслото, пропржете ги тортиљите во намастената тава за малку да ги стоплите и да ги пропржите на краевите.
  3. Тргнете ги од тавата, премачкајте ги со хумус. Потоа додајте од мешавината со авокадо. Затворете ја тортиљата и ставете ја внимателно во жешката тава. Пржете ја уште 1-2 минути на секоја страна.
  4. Исечете на парчиња и сервирајте го јадењето топло со лимонов сок и со авокадо.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: