Рецепти
Зачинети крцкави компири Ана Ристеска

Лесен рецепт со специфичен вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(700 Грама)

Рузмарин(1 Супена лажица)

Свеж магдонос(1 Супена лажица)

Ким(1 Супена лажица)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Хималајска сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Лук во прав(1 Супена лажица)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 степени.
  2. Компирите измиени, исечкани и исушени измешајте ги со зачините, тревките, маслиновото масло и лимоновиот сок.
  3. Потоа ставете ги во тава за печење на која претходно сте ставиле хартија за печење. Печете околу 25 минути или проверете дали се крцкави и со златеста боја.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: