Рецепти
Салата со ориз, туна и тиквички Ана Ѓорова

Ладна ориз салата со тиквички и туна што лимонот ѝ дава дополнително освежителен вкус. Идеален летен оброк за вечера или ручек.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Оризот ставете го да се вари во зовриена и посолена вода.
  2. Во меѓувреме тиквичките измијте ги, исушете ги и исечете ги на ситни коцкички, па пропржете ги во тава со загреано масло. Зачинете со сол и бибер.
  3. Лимонот убаво измијте го, изрендајте ја кората и исцедете го, па само сокот додајте го во тавата со тиквичките. Гответе ги на умерен оган уште 2-3 минути и оставете ги настрана да се оладат.
  4. Откако оризот ќе се свари, исплакнете го под млаз ладна вода и исцедете го, па оставете го и него настрана да се олади.
  5. Комбинирајте ги сите состојки и послужете ја салатата откако претходно ќе отстои во фрижидер.
Салата со соја и шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Малиџано салата
Салата со праз и сирење
Салата со карфиол и маслинки
Салата со компири и туна
Посна руска салата
Брза салата од брокула
Салата со урда и праз
Кинеска салата
Бела салата
Салата со туна и грашок
Крем салата од печени пиперки и фета
Крем салата со пиперки и пршута
Салата од брокула со прелив од јогурт
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Макарони салата со горгонзола
Свечена слоевита салата
Салата од пченка
Салата со јајца, грашак и месо
Салата со спанаќ, туна и јајца
Салата од леќа и пченица
Макало од кисело млеко
Медитеранска паста салата
Крем салата со сирење и шампињони
Ориз салата со павлака
Крем салата со модри патлиџани
Бела салата
Салата од зелка и целер

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: